Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på alla lärare

Moderaterna anser att alla elever ska känna sig sedda – vem tycker inte så?

Annons

De vill stötta det som gör skillnad och har stöd i forskning, och menar att det behövs engagerade och skickliga lärare. Alltså är jag och vi lärare som jobbar just nu inte engagerade och skickliga?

De vill ha tidiga insatser och särskilt stöd ska sättas in tidigt med hårt arbete och tålamod (hos elev eller pedagog?) med hjälp av speciallärare. Men samma dag står det i ÖP om en högstadieskola som lyckats bra då de har dubblat antalet pedagoger i klassrummet. Då kan alla elever få stöd i sin klass och kan vara med i gemenskapen och inte plockas till särskilt stöd på annat sätt.

M vill ha mer tid för lärare och elev och löser det genom att lägga till fler timmar på schemat. Ska vi göra mer av det som tydligen inte funkar? Eller ska vi se till att fortbilda lärare för att få bättre kvalitet på de timmar som redan finns?

M vill ha skickliga lärare genom att höja lönerna och skapa fler karriärtjänster. Varför inte satsa på alla lärarna och inte ett fåtal, som Östersunds kommun gör?

Minskad dokumentation i all ära, men om syftet är att "alla elever ska få bli sedda" så behöver vi förstärka i klasserna och få arbeta, planera, utvärdera och sambedöma tillsammans för att få bra kvalitet i det vi gör.

Tydligen en oengagerad och oskicklig lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel