Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på riktiga jobb i stället

Jag har klarat mig ifrån arbetslösheten under sittande regerings styre och är innerligt lättad över det. Har dock genom mitt engagemang i facket och med en fru som är arbetslös fått se och höra vilket straff det blivit att vara arbetslös.

Att man ska bli behandlad som en andra klassens medborgare bara för att man blivit uppsagd från sitt arbete!

Nu är det ju inte Arbetsförmedlingen i sig som är boven i det här. De får sina direktiv från staten, alltså vår sittande regering som under valrörelsen 2006 sa sig vilja ta Sverige bort från det bidragstörstande samhälle vi hade blivit.

Frågan är ju varför de då genast efter valsegern gick till attack på våra försäkringar och gjorde det svårt att få den hjälp man kanske behövde som arbetslös eller sjuk?

A-kassa heter faktiskt arbetslöshetsförsäkring. De ändrade och försämrade även sjukförsäkringen. Försäkringar som vi faktiskt avstått löneutrymme och betalat skatt för att ha och kunna nyttja när vi står utan arbete eller blir sjuka.

Det bidragssamhälle som regeringen beskyllde sossarna för att driva finns fortfarande kvar i samma utsträckning, skillnaden är bara att förut gick utbetalningarna till den som utförde arbetet – i dag går det till arbetsgivaren.

Gå in på Arbetsförmedlingen och se själva, där hittar man en uträkningsmodul där företagen enkelt kan se hur mycket bidrag de kan få för olika sorters anställningsformer/ praktik beroende på ålder, hur länge man varit arbetslös med mera. Varför?

Varför läggs inte dessa enorma summor av våra skattepengar på utbildningar som kan leda till riktiga jobb i stället, eller en vettig ersättning för dem som är i åtgärd?

Nästa år väljer du vilket Sverige du vill ha.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel