Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på unga tillväxtföretag

På uppdrag av regeringen genomför Almi ett mentorprogram för unga entreprenörer. I Jämtland och Västernorrland har tolv företagare valts ut att delta.

Satsningen i Jämtland är en del av det riksomfattande tillväxtprogrammet för unga företagare som Almi, på uppdrag av regeringen, nu genomför. Förra året fanns knappt 6000 aktiebolag registrerade i länet varav endast 95 stycken drevs av unga entreprenörer.

– Andelen unga företagare under 30 år är låg och efterfrågan på insatser hög. Många är hungriga och beredda att växa och nu vill vi möta upp det behovet, säger Sara Klockervold, mentorhandledare på Almi Mitt.

I det årslånga programmet ingår tillgång till en erfaren mentor, ett utbildningsstipendium och regelbundna nätverksträffar. Nationellt deltar 120 företagare, i Jämtland och Västernorrland har tolv stycken valts ut och tilldelats en erfaren mentor.

– Vi satsar nu på unga entreprenörer med företag som har en tillväxtpotential med efterfrågade produkter och tjänster. Vi bedömer också att företagen har en långsiktig lönsamhet och ett ledarskap som är moget att klara av en expansion. En effektiv metod för att initiera tillväxt är tillgången till en erfaren mentor, säger Sara Klockervold.