Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsningar för 200 miljoner kronor till länet

Budgetpropositionen innehåller satsningar för 200 miljoner kronor i Jämtlands län nästa år.

Riksdagsledamöterna Anna-Caren Sätherberg (S) och Kalle Olsson (S) befann sig på hemmaplan på fredagen för att presentera budgetpropositionen. De var påtagligt nöjda.

Jobb, jämställdhet, jämlikhet, miljö, välfärd och feminism var några ord som återkom vid upprepade tillfällen när de gick igenom budgeten, som är ett resultat av förhandlingar mellan regeringen och Vänsterpartiet.

– Det här är en jämställd budget för ett land som håller ihop och den är finansierad krona för krona. Vår prognos är att vi ska få ner arbetslösheten till 6 procent 2018 och målet är att ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020, säger Anna-Caren Sätherberg.

Kalle Olsson berättade om satsningar på utbildning och han betonade att alla skolor ska ha en verksamhet med bra kvalitet. Utvecklingen de senaste åren har inte varit acceptabel, anser han.

– Vi har en kunskapsklyfta och segregationen ökar dramatiskt i skolan. Det är viktigt med tidiga insatser och att alla skolor är bra skolor.

AnnSofie Andersson (S), kommunalråd i Östersund, och Ann-Marie Johansson (S), ledamot i landstingsstyrelsen, var också med när budgeten presenterades.

– Det som gör mig glad är skiftet från att satsa på skattesänkningar och i stället satsa på välfärden och jobben, säger Ann-Marie Johansson.

De 200 miljoner kronorna ska fördelas mellan länets kommuner och landsting/region. Exakt hur de kommer att användas återstår att se. AnnSofie Andersson verkar övertygad om att de ökade resurserna kommer att göra nytta.

– 200 miljoner är en fantastisk siffra, säger hon.

Pressinformationen avslutades med en bild som illustrerar hur inkomstskillnaderna mellan människor ska minska.

– Det är en vacker bild för en socialdemokrat. Vi vill att alla ska med och vi vill ha ett Sverige som håller ihop, säger Kalle Olsson.