Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Sätt upp bostadsmoduler på Storsjö Strand”

Det borde sättas upp tillfälliga bostadsmoduler på Storsjö Strand för att minska bostadsbristen i Östersund. Det föreslås i ett medborgarförslag till kommunen.
Just nu undersöks om det finns förutsättningar att ha tillfälliga och flyttbara studentbostäder i området.

”För att lösa bostadsbristen – och speciellt den att det saknas små, enkla samt billiga bostäder för yngre – föreslår jag att bostadsmoduler blir en tillfällig lösning tills annat boende hunnit byggas”, står det bland annat i medborgarförslaget.

Förslagsställaren tycker att det ska ställas upp två rader med tvåvåningsmoduler på betongplattan efter gamla Beijers nere vid hamnen, vilket hen anser borde ge minst ett 80-tal nya lägenheter.

”Hyran måste vara låg, annars faller hela konceptet”, skriver personen och tillägger att modulerna kan stå kvar tills byggandet kommer i gång på riktigt på Storsjö Strand.

Kommunen är positiv till tillfälliga bostadsmoduler så länge man gör åtgärder för att minska bullerpåverkan och andra nödvändiga åtgärder för att hålla sig till gällande lagkrav. Men Beijerstomten är inte rätt plats, tycker man, eftersom det troligen kommer att börja byggas där under det närmaste året.

Redan nu finns det ett hållbarhetsprogram för Storsjö Strand – som kommunstyrelsen har antagit – med ett delmål att fylla obebyggda kvarter med tillfälliga verksamheter. Just nu arbetar en praktikant från Mittuniversitetet med ett projekt som undersöker förutsättningar för tillfälliga, flyttbara studentbostäder på ett område längre söderut på Storsjö Strand.

Till kommunfullmäktige torsdag 25 september föreslås att medborgarförslaget ska bifallas av politikerna på så sätt att projektet Storsjö Strand ska fortsätta att utreda möjligheter för tillfälliga bostadsmoduler på Storsjö Strand.

Under kommunfullmäktige kommer det även att tas upp flera andra punkter som har att göra med det planerade byggandet av bostäder på Storsjö Strand.

Läs mer:

Debatt: Gör om planen för Storsjö Strand

Storsjö Strand ska få flerbostadshus av limträ

Debatt: Märkliga tomtaffärer i Östersund

Ointresse för 900 lägenheter på Storsjö Strand

Insändare: Inga större problem med markföroreningar

Insändare: Gifter kan finnas kvar i marken

Protester mot bygge på Storsjö Strand

Marken undersöks inför bostadsbygget

Byggboom i Östersund

Boende på Storsjö Strand före jul 2015

Långa köer till Storsjö Strand

Högt hus nyhet på Storsjö Strand

Förslag om ändringar av spår på Storsjö Strand