Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schlagerstjärna för en dag på Länsfestivalen

Vill du få frisyren fixad som en schlagerstjärna eller skråla karaoke med bästa polaren? Då ska du bege dig till Länsfestivalen i Krokom nästa lördag.

Annons

För fjärde året i rad arrangeras en festival anpassad för personer med funktionsnedsättning, och denna gång är temat melodifestival.

Det doftar starkt av sprayfärg i Korkomshallen när ÖP stiger på. Nästan två veckor kvar och förberedelserna är i full gång. En viktig detalj för dagen är att sprayfärga ett helt gäng skor i guld.

– Det blir en dag där alla är välkomna, oavsett om man har funktionsnedsättning eller ej, säger Louise Öhrstedt, ungdomskultursamordnare i Krokoms kommun som är med och arrangerar Länskulturfestivalen.

Den 18 maj tar hon och kollegorna på sig guldskorna och bjuder upp till festival.

– Det kommer vara både utomhus- och inomhusaktiviteter. Till exempel golfsimulator, man får prova läsa blindskrift, pyssla i vår glam- och glamourhörna, höra schlagers från Mango partyband, prova på idrotter och dansa till Mickys, säger Louise Öhrstedt.

Länsfestivalen arrangeras av fem kommuner i länet och ett antal föreningar och organisationer och har tidigare varit mycket omtyckt.

– Vi försöker göra en happening varje år. Nästa år blir det Strömsund men vad temat blir då vet vi ännu inte, säger Anders Edström, fritidsutvecklare på Östersunds kommun.

Att temat i år är melodifestival är ingen slump. Samma kväll som Länsfestivalen i Krokom går av stapeln är det den stora finalen i melodifestivalen i Malmö och arrangörerna vill att Länsfestivalen ska bli den stora förfesten.