Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schweizisk slalomtrippel - Rönngren bäste svensk

Det blev en trippel för Schweiz när den första av deltävlingar i europacupen kördes i Fjätervålen på tisdagen. Vann gjorde världscupåkaren Ramon Zenhaeusern.

Det är den största tävlingen som arrangerats i Dalarna sedan Stöten på 90-talet arrangerade en deltävling i världscupen med Alberto Tomba som segrare.

Den här gången handlade det om alpina Europacupen med en rad världscupåkare på plats och det blev också en av dem som drog det längsta strået, långe schweizaren Ramon Zenhaeusern trivdes på det hårt isade underlaget och smög ner till en säker seger efter ett starkt andra åk.

– Egentligen så var det inte ett perfekt andra åk, men jag kan inte annat än vara nöjd med resultatet, säger Ramon Zenhaeusern.

Än mer nöjd var Schweiz svenske tränare Thomas Sjödin som utöver Ramon Zenhaeusern också hade Reto Schmidiger och Marc Rochat på pallen.

– Fjätervålen är en backe som håller högsta kvalitet och det var ju extra roligt idag med tre åkare på pallen, summerar Sjödin den starka insatsen av hans åkare.

Det var dock en svensk åkare som kunde ha spräckt den schweiziska dominansen, Kristoffer Jakobsen från Storklinten låg tvåa efter ett imponerande första åk och var på väg mot sin första pallplats, men friskusen laddade för hårt och försvann med en rejäl urkörning i andra åket.

När Kristoffer försvann blev Åres Mattias Rönngren bäste svensk med en 20: e placering. Europacupen i Fjätervålen fortsätter med ytterligare en slalomtävling på onsdagen.