Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schweiziska systrar snabbast nerför Åreskutan

Tvillingarna Caro Gehrig och Anita Gehrig från Schweiz dominerade sista deltävlingen i Maxiavalanche Cup. Systrarna tog varsin seger i de två heaten.

– Det här var fantastiskt, säger Caro Gehrig, som tog hem totalsegern i tävlingen.

Annons

Systrarna Gehrig är inte bara väldigt lika till utseendet, de har också väldigt hög kapacitet när det gäller downhillcykling. Det visade de i den fjärde och sista deltävlingen i Maxiavalanche Cup, som avgjordes i Åre under lördagen. Det var systrarnas första besök i Sverige och de tillbringade hela veckan i Åre.

– Vi har bara hört bra saker om Åre, så vi var väldigt förväntansfulla när vi kom hit, säger Caro Gehrig.

Själv tog hon hand om det första av två finalheat, som hon vann före hemmaåkaren Hanna Oleträ och systern Anita Gehrig. I det andra heatet var Anita snabbast ner för Åreskutan. Caro tog hand om andraplatsen, vilket gjorde henne till totalsegrare i tävlingen.

– Det här var fantastiskt roligt. Det var en rolig bana. Den var lite platt på vissa ställen och man fick tänka taktiskt på en del partier, säger Caro Gehrig.

De schweiziska systrarna Gehrig är halvtidsproffs i downhillcykling. Hemmaåkaren Hanna Oleträ, som slutade trea totalt i tävlingen efter en andra- och en tredjeplats, gillade att många utländska, sponsrade, åkare var med i tävlingen.

– Det är bra för sporten. Det är enda sättet vi kan bli större, säger Hanna Oleträ.

Hanna Oleträ satsar mycket på sporten och har kört två av fyra deltävlingar i cupen. Hon jobbar även som cykelinstruktör i Åre. Hon var nöjd med sin egen insats i tävlingen.

– Det var en rolig och hård tävling. Självklart har man alltid höga mål, men jag är nöjd.

På herrsidan gick segern till Frankrike genom Karim Amour, som vann båda heaten. Tvåa i båda heaten blev svenske Robin Wallner, trots en del bekymmer på vägen. I första heatet missade han starten helt och hade även en vurpa på vägen där han gjorde illa handen.

– Det var roligt. Den här banan är rolig, det är många olika moment så man måste var duktig på allt möjligt, säger Robin Wallner.

Annons