Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schyffert och Lindström till Östersund

Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms humorföreställning "ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?" har sålt fler än 90 000 biljetter. Nästa år drar de ut på vägarna igen och 26 mars kommer de till Östersund.

Vad kostar ett rikare liv? Den frågan ställer sig Henrik Schyffert och Fredrik Lindström i sin humorföreställning "Ägd" som nästa år gör sin andra Sverigeturné. I turnéplanen finns flera nya städer och 26 mars kommer de till Östersund.

Konsumtion, hållbarhet och ekonomi diskuteras på scenen samtidigt som de tar en närmare titt på vårt moderna sätt att leva och svenskens förhållande till pengar och lycka.

Inför premiären i våras undvek duon att utlova någon lösning på problemet om en ständigt växande ekonomi och ett jordklot med allt färre resurser. Efter flera föreställningar och chanser att diskutera frågan om och om igen verkar de ha kommit fram till en sak i alla fall.

– Det finns två svar som folk vill höra. Antingen någonting som gör att de själva inte behöver ändra sin livsstil eller att det kommer hända någonting spektakulärt, som att jorden kommer gå under. Och det kommer ju att hända förr eller senare om vi fortsätter som vi gör, säger Henrik Schyffert.

Han erkänner också att varken han själv eller Fredrik Lindström är bättre än någon annan.

– Jag och Fredrik är lika goda kålsupare. Jag har faktiskt sålt min bil nu men jag märker mer och mer att det är svårt att leva som man lär. Man vill ju hela tiden ha något man inte behöver och det är ju en endorfinkick att fynda och handla saker, säger Henrik Schyffert.

Efter att ha turnérat runt i Sverige har de märkt att det ser likadant ut i hela landet. Svensken har samma beteende överallt.

– I Sverige spelar det ingen roll längre var man bor. Det är nog i så fall Stockholmare som tror det för att de tycker att de är lite bättre än alla andra. Men det är samma sak om man bor i en hyresrätt i Piteå eller i en lyxvåning i Stockholm.

I juletider är det extra intressant att prata om ekonomi, som enligt Henrik Schyffert har ersatt religion.

– Vi har bytt religion. Förr trodde vi på kristendomen och nu tror vi på marknaden. Förr önskade vi oss syndernas förlåtelse och nu vill vi ha en självgående gräsklippare.

Men vad kommer hända om Henrik Schyffert själv får sia om framtiden?

– Jag tänker att vi är i behov av en rejäl börskrasch så att vi sedan kan bygga upp allt från början igen.

Det är stora frågor Schyffert och Lindström tar upp men som alltid kan Henrik Schyffert hitta humor allt.

– Det är ett krångligt ämne och det är just därför det finns humor.