Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schylberg körde in sig i B-klassen

Rallyföraren Peter Schylberg från Herrö tog de sista poängen som krävdes vid en tävling i Ludvika i helgen, nu kan han kliva upp en rallyklass.
– Det blir ju hårdare konkurrens, jag måste nog trimma bilen lite till, säger han.

Annons

Det var vid helgens rallytävling utanför Ludvika, där Peter Schylberg tävlade i C-klassen, som han tog de sista poängen som krävdes för att flytta upp en klass - genom att vinna tävlingen i sin klass.

Tävlingen gick över två heat på en tremilsbana och det var ganska tuffa förhållanden.

– Det var en svårt bana, mycket nysnö och halt. Jag tyckte att det första heatet gick ganska dåligt. Men tydligen gjorde det inte det, säger han.

I det andra heatet var den mesta nysnön borta och till slut stod det klart, Peter Schylberg tog hem C-klassen och blev sjua totalt, i konkurrens med 45 förare från både A och B-klass.

Peter Schylberg är inne på sitt andra år som rallyförare, tidigare har det varit mest folkrace. Han har flera fina resultat bakom sig, bland annat en vinst i sin klass i Hälsingeserien som gick i Hudiksvall förra helgen.

Nu vänta närmast en tävling i Lima om två veckor. Peter Schylberg har redan nu möjlighet att kliva upp en tävlingsklass, men kommer att köra i C-klassen i Lima.

– Jag ska köra den tävlingen, sedan få vi se, säger han.