Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schyman berättar sagor för vuxna

Den före detta vänsterpartisten och tillika kommunisten Gudrun Schyman (Fi) har nu gått in för att försöka pådyvla svenska folket en idé om att alla samhällsproblem kan lösas genom fullständig jämställdhet.

Dock anar man att bakom detta står snarast en strävan att det är kvinnan som ska råda i framtidens samhälle.

För varje gång någon journalist eller debattör ifrågasätter hur samhället möjligen ska kunna skaka fram de cirka 300 (minst) miljarder per år som hennes samhällsförändring inledningsvis ska kosta, uppträder hon närmast förnärmad över att frågan över huvud taget ställs.

Hon antyder att hennes visioner står långt över nuvarande politiks diskussioner om miljarder hit eller dit och någon tråkig redovisning av ekonomin ska då inte behövas.

Det värsta är att de flesta medierepresentanter oftast låter sig nöja med detta och berättar i stället om hennes nytänkande politiska agitation à la Tupperwarepartyn i hemtrevliga miljöer, där det berättas sagor för vuxna.

Sten Bredberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel