Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scott Cole nära pallplats i Åre Extreme Challenge.

Han hade paddlat sig igenom tuffa vågor på Åresjön och klättrat upp på skutan.
När Scott Cole satte sig på cykeln hade han ett fyra minuter långt försprång till tredjeplatsen.
Det räckte inte.
– Cykelbenen var slut, säger han till Sporten efter fjärdeplatsen.

Frösöbon Scott Cole var bästa länsbo i lördagens stora multisporttävling i Åre. Ensam med sin egen smärta – i forsen, uppför skutan och på cykelsadeln. Men ändå med ett leende i mål.

– Det är det som är så kul som tävlingsledaren. Många har världens kramp när de kommer i mål, men de flesta är hur glada som helst. Det är en fin tävling, säger Mats Skott, tävlingsledare.

I år kom rekordmånga 630 killar och tjejer till start. Deltagarna i soloklassen inledde med paddling från Tännforsen ner till Åresjön för en löptur upp på skutan och vidare ner i Huså. Slutligen var det upp på sadeln för en cykeltur på 31 kilometer in till Åre.

Till stor del rådde fina förhållanden. Men det var inte så roligt för deltagarna i lagtävlingen när det blåste upp rejält på Åresjön under paddlingen.

– Det var många kajaker som låg upp och ner på sjön. Det såg inte så roligt ut, berättar Scott Cole som då redan hade tagit sig upp på land för att ge sig i kast med löpningen.

– Efter paddlingen var jag fyra eller femma. Sedan kunde jag springa om en kille uppför skutan, berättar Scott Cole.

Målet var att segra, men ledaren var utom räckhåll när Scott Cole satte sig på sadeln i Huså. Umeåsonen Robert Lindberg var ostoppbar och vann på 5.01,52 – åtta minuter före tvåan Björn Rydvall, även han Umeåbo. Scott Cole hade hand om tredjeplatsen men hotades av Mattias Nyström, Örnsköldsvik, som låg fyra minuter bakom.

– Jag orkade inte hålla undan den här gången, berättar Scott Cole, som i mål var drygt två minuter och 30 sekunder bakom Nyström.

– Det är klart att det är en besvikelse. Det var inte var jag hade räknat med. Jag stod på startlinjen för att vinna, men i dag var Robert Lindberg alldeles för bra. En imponerande insats av honom, säger Cole.

På damsidan var tre Stockholmstjejer i topp. Caroline Holmqvist segrade, Marie Nilsson blev tvåa och Anna Flodqvist slutade trea.

Tävlingen kommer att sändas i efterhand av TV4 Sport.

– Det kostar alldeles för mycket med en livesändning. Då får vi i så fall rikta in oss på en internetbaserad variant, säger Mats Skott.

Fullständiga resultatlistor hittar du här.