Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD är nu det enda arbetarpartiet

Annons

En gång i tiden fanns det ett parti som värnade den svenska arbetsmarknadsmodellen. Det partiet heter inte längre Socialdemokraterna.

Gång på gång visar de prov på att vad som sägs utanför kammaren inte alltid efterlevs när möjligheten att påverka verkligen finns.

Vi har sett detta upprepas gång på gång i frågor som rätt till heltid, förbättringar av arbetslöshetskassan för deltidsarbetslösa och nu i frågan om arbetskraftsinvandring.

Så sent som i november förra året presenterade S tillsammans med LO ett tiopunktsprogram med gemensamma ordningsregler för svensk arbetsmarknad. Bland annat skulle ”hänsyn” till utvecklingen på arbetsmarknaden tas innan arbetskraftsinvandring godkänns.

Syftet med detta var att löner och villkor inte ska riskera att pressas nedåt med en okontrollerad arbetskraftsinvandring.

Sverigedemokraterna har länge förespråkat en behovsprövad och högkvalificerad arbetskraftsinvandring som garanterar företagen tillgång till särskild spetskompetens över nationsgränserna, men som samtidigt inte missgynnar den svenska arbetsmarknadsmodellen och våra egna arbetslösa.

Efter förhandlingarna mellan S och MP står det nu klart att Stefan Löfven återigen sviker sina väljare och lägga sig platt för riksdagens mest invandringsextrema parti.

Någon hänsyn till arbetsmarknaden kommer inte att ske med en S-MP-regering, utan den kommer även i fortsättningen att vara lika okontrollerad och lika ansvarslös som den har varit under regeringen Reinfeldt.

I åtta år har Alliansen envisats med att påtala att den arbetskraftsinvandring som kommer till Sverige behövs, att Sverige stannar om vi inte har vidöppna gränser. SD är det enda parti som på riktigt granskar dessa påståenden och kan hävda annat.

Ser man på vilka grupper av arbetare som kommer till Sverige så står det klart att en stor andel av dessa är lågkvalificerade, ofta inom servicesektorn. Bland annat står medhjälpare inom skogs- och jordbruk, storkök och restaurangpersonal högt i statistiken.

Vi vet att många ungdomar finner sitt första jobb inom restaurangnäringen, samma näring som under de senaste åren har tagit emot tusentals arbetskraftsinvandrare. Hade det inte varit bättre att i stället låta våra egna långtidsarbetslösa ungdomar fylla denna efterfrågan? För oss är det självklart!

Under 2013 var det hela 7 041 individer, nästan hälften av samtliga beviljade ansökningar, som fick uppehållstillstånd för arbete inom kategorier som har kunskapsbehovet ”utan krav på särskild yrkesutbildning”.

Runt om i landet finns det cirka 400 000 arbetslösa som nu hoppas att S tar sitt förnuft tillfånga och för en gångs skull prioriterar Sverige, så som S en gång i tiden gjorde.

Men att detta ska ske, är knappast något man kan hoppas på. Sverigedemokraterna är nu Sveriges enda arbetarparti.

Mattias Karlsson (SD)

gruppledare riksdagen

Sven-Olof Sällström (SD)

tillträdande arbetsmarknadspolitisk talesperson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel