Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD har fel om Krokoms måltidspolicy

Krokoms kommunfullmäktige antar en måltidspolicy i morgon. Nyligen behandlades den i kommunstyrelsen.

Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot Ronny Karlsson har en insynspost i kommunstyrelsen som han sällan utnyttjar. Denna gång var han dock med halva dagen. Den enda gången han uttalade sig var när måltidspolicyn behandlades.

Ronny Karlsson tyckte att måltidspolicyn öppnar för att kommunen skulle bli tvungen att servera halalslaktat kött. Han fick svaret att eftersom halalslakt är olagligt i Sverige så stämmer inte hans farhågor.

Nu har Ronny Karlsson skrivit på SD:s länshemsida och felciterat måltidspolicyn. Han drar felaktigt slutsatsen ”Krokoms kommun ska alltså servera halalslaktat, kosherslaktat kött till invånare som kräver det.”

Måltidspolicyns övergripande mål är att: ”Krokoms kommun ska vara en förebild för goda matvanor samt arbeta för långsiktigt hållbar miljö, hållbar ekonomi och hållbar utveckling.” Därefter följer ett antal punkter. Den som Ronny Karlsson felciterar börjar så här:

”För matgästen ska måltiden kännas lustfylld och trevlig. Individuella behov utifrån medicinska, etiska, kulturella och religiösa skäl ska tillgodoses i möjligaste mån.”

I Ronny Karlssons text avslutas denna mening med punkt efter ordet ”tillgodoses”. Alltså medvetet missvisande.

Owen Laws (MP), gruppledare i Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel