Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD Östersund kallade minister "skithög"

På Sverigedemokraternas Östersundssida på internet fanns på måndagen ett blogginlägg där signaturen Hasse går till mycket hårt angrepp mot integrationsminister Erik Ullenhag (FP). I inlägget kallas Ullenhag bland annat för skithög.

Annons

Sedan förra hösten genomförs regelbundet så kallade kippavandringar i Malmö. De startade som en reaktion mot de antisemitiska angrepp som drabbat Malmös judar. Vandringarna sker regelbundet och i lördags gick 350 personer från synagogan till Möllevångstorget. En av deltagarna var integrationsminister Erik Ullenhag (FP), enligt Sydsvenskan.

I går fanns ett blogginlägg på Sverigedemokraternas Östersundssida. Det började så här: "Såg du Ullentönt / Ullenhag på Kippa vandring i Malmö i går? Och så öppnade Fanstyget käften! Och yrade på om Isalmofobi! Men för fan din lilla skit ta och läs på vem är det som Jävlas med Judarna i Malmö? Jo, Muslimerna och Islamisterna! Läs Araberna!"

Sedan följer ett avsnitt där signaturen Hasse slår ner på Ullenhags strävan efter att med hjälp av skolan motverka islamofobi. "Vår skola är tillräckligt dålig som den är... Vi skall inte ha någon Jävla Folkpartistisk Indoktrinering!"

Inlägget slutar med att signaturen Hasse skriver "Och varför gick dom inte ned till Rosengård?? Jag bara undrar? Är Skit-högen Ullenhag rädd för sina egna Älsklingar?"

Det är Gerhard Carlsson (SD), ledamot i Östersunds kommunfullmäktige, som är ansvarig för Sverigedemokraternas Östersundssida och det var han som la ut inlägget på bloggen.

– Det var dumt av mig. Men jag har tagit bort det, säger Carlsson.

På samma blogg skrev Gerhard Carlsson ett inlägg härom dagen med rubriken "Politik är en fråga om förtroende". Där skriver han att en del av det politiska livet innebär att företräda många människors politiska åsikter och för fortsatt stöd måste de känna tillit för det förtroende som man tilldelats. Han anser också att SD och han som fritidspolitiker är hårdare granskad än kommunalråden. "Under sådana villkor ges inte utrymme för att göra misstag utan politiken måste i alla sammanhang bygga på officiellt erkända fakta".

• Hur går det ihop med inlägget om Erik Ullenhag?

– Jag ångrar detta. Jag tycker att det var dumt gjort och jag har bett om ursäkt till ansvarig i vårt parti.

Gerhard Carlsson beskriver hur han ägnar massor av tid åt att jobba för den politik han tror på, men han känner sig motarbetad.

– Jag blir påhoppad med rena rama lögner. Jag har blivit beskylld för att vara nationaldemokrat, men det har jag aldrig varit, säger Gerhard Carlsson.