Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD-politiker åtalad för vapenbrott

En av SD:s kandidater till höstens kommunalval har åtalats för grovt rattfylleri och vapenbrott.

– Det låter inte bra, säger partiordföranden i politikerns kommun.

Enligt det åtal som åklagaren lämnade in till Östersunds tingsrätt 10 februari så är politikern åtalad för att ha en revolver med tillhörande ammunition i sin ägo och som hen saknade tillstånd för.

Politikern åtals även för grovt rattfylleri efter att ha kört bil med 0,63 promille alkohol i blodet förra sommaren och till det kommer ytterligare ett åtal om brott mot knivlagen där politikern haft kniv på offentlig plats utan att det ska ha varit befogat.

Efter många år som aktiv i partiet lämnade politikern sina uppdrag för några år sedan, men när hen bestämde sig för att göra en comeback inom partiet inför höstens kommunalval gick hen direkt in på förtroendeposter och en valbar plats.

För partiordföranden i den berörda kommunen, som nyligen varit med att välja in personen, kommer nyheten som en fullständig överraskning.

– Det här har jag faktiskt inte hört ett ljud om, men det låter givetvis inte bra, säger han och vill avstå från att kommentera saken ytterligare tills han satt sig in i ärendet.

Lite senare har han hunnit se åtalet, prata med den åtalade och berättar att saken kommer att tas upp i partidistriktet men att man vill avvakta tingsrättens beslut innan man vidtar eventuella åtgärder.

– Så länge man inte är dömd är man oskyldig, det är det viktigt att komma ihåg, säger han.