Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-politiker: Inrätta svenskreservat i Jämtland

Inrätta ett "svenskreservat" för Sveriges urbefolkningar i Jämtland. Det skriver Sverigedemokraten Marie Stensby från Föllinge i ett brev till statsminister Fredrik Reinfeldt (M).

Annons

I brevet, som också publicerats på Sverigedemokraternas Krokomssajt på internet, skriver Marie Stensby att hon i sina dystraste stunder funderar på om statsministern, med Miljöpartiets godkännande, skulle kunna tänka sig att anamma en gammal amerikansk modell.

Hon skriver i brevet: "Inrätta 'svenskreservat', där vi kan fortsätta att följa våra traditioner och vår svenska kultur. För jo, det finns faktiskt en svensk kultur, även om stora delar av kulturvänstern får kväljningar av att höra talas om något sådant. Jag föreslår att Jämtland får bli ett reservat för Sveriges urbefolkningar".

Trots att det är ett brev till statsministern beskriver Marie Stensby just de formuleringarna som skämtsamt menade, men tillägger:

– Mitt brev är ett sätt att få dem att vakna, det är för att sätta fingret på ett problem som jag upplever finns.

• Vad är problemet?

– Problemet är att vi har tagit emot för många som vi inte kan ta emot på ett vettigt sätt. Det är så dyrt så att det blir neddragningar på alla andra samhällsområden än migrationen.

• Vad är svensk kultur?

– Svensk kultur är det sätt som vi har blivit under århundraden.

• Det har varit många impulser från andra länder?

– Ja, men vi har inte tagit allt. Nu har vi blivit påtvingade impulser.

• Ser du några fördelar med ett mångkulturellt samhälle?

– Nej. Folk som kommer hit tar med sig sina konflikter. I en blåögd naivism tror svenskarna att alla blir snälla när de passerar vår landsgräns.

I brevet till Fredrik Reinfeldt skriver Marie Stensby att det mesta går utför i Sverige, vården försämras, skolresultaten sjunker och äldre säljs ut enligt samma mönster som vid gamla tiders fattigauktioner. "Allt det här har med er invandringspolitik att göra", skriver Stensby.

Marie Stensby är riksspelman och till vardags jobbar hon som musiklärare.

--------------

Förtydligande: ÖP har tidigare publicerat en bild på Marie Stensby SD i anslutning till artikeln. Övriga personer som förekom på bilden har inget samband med artikelns innehåll.

Annons