Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD-politiker önskar livet ur flyktingbarn

Sverigedemokraten Marie Stensby från Föllinge har skrivit flera rasistiska och kränkande kommentarer på sajten Avpixlat.

Vid 10-tiden meddelade Sverigedemokraterna att Marie Stensby lämnar alla uppdrag i partiet med omedelbar verkan. 

– Det skedde i samförstånd, det var ett beslut som hade mognat under de senaste dagarna. Man välkomnade det beslutet från partiledningens sida, säger partiets pressansvarige Martin Kinnunen till Expressen, som menar att de åsikter hon gett uttryck för står så långt från partiets grundläggande värderingar att hon hade haft svårt att företräda det.

Stensby lämnar partiet efter att Expressen avslöjat att ett flertal politiker ligger bakom näthatet på sajten Avpixlat. En av dem som ofta kommenterar anonymt är Sverigedemokraten Marie Stensby från Föllinge i Krokoms kommun. Hon valdes nyligen in i SD:s partistyrelse.

I en kommentar på sajten har hon bakom signaturen ”folkkultur” bland annat skrivit att hon hoppas att hungerstrejkande ensamkommande flyktingbarn svälter sig till död. Och hon har i flera andra kommentarer agerat hotfullt och rasistiskt mot muslimska invandrare. Kommentarerna är alla kopplade till hennes jobbmejladress.

När Expressen konfronterar Stensby och ber henne att förklara kommentarerna menar hon att flyktingbarnen ljuger om sin ålder och att de kostar ”hur många miljarder som helst”.

– Det är problematiskt med sådana här sidor man skriver på, de triggar ju naturligtvis att man skriver saker som man inte har tänkt helt skarpt innan, säger hon till Expressen.

Men trots att partiledaren Jimmy Åkesson har nolltolerans mot rasism tycker hon inte att det är ett problem.

– Jag tycker inte att det är något särskilt det där.

ÖP söker Marie Stensby för en kommentar.

-----------------------------

ÖP:s reporter Per Arnsäter träffade Marie Stensby för några veckor sedan för ett långt samtal om hennes engagemang i Sverigedemokraterna. Hela intervjun finns att lyssna på i ÖP:s podcastavdelning: http://blogg.op.se/opodcast/

Om du vill lyssna i mobilen kan du ladda ner "ÖP i ditt öra" i itunes och välja: samtal med Sverigedemokraternas Marie Stensby.