Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(SD) vill förbjuda muslimer i Strömsund

Sverigedemokraterna vill inte att man ska få vara praktiserande muslim i Strömsund, enligt Sveriges Radio Jämtland.

I dag hade Sveriges Radio Jämtland en valdebatt i Strömsund. Mikael Säbom, Sverigedemokraternas toppkandidat till fullmäktige i kommunen, utvecklade sina tankar om islam:

– Jag tycker inte man ska få vara praktiserande muslim i Strömsund, säger han.

Han åsikt möttes, enligt Sveriges Radio Jämtland, av motstånd från åhörare i publiken och de partier som redan finns etablerade i Strömsunds kommun vill möta främlingsfientligheten med mer information.– Det viktigaste är att vi pratar om frågan och informera om de människor som kommer hit, säger Karin Stierna, (C), kommunalråd.

– Det har pratats för litet om detta. Vi måste informera mycket mera om de här frågorna. Om man inte informerar medborgarna om det här ger det grogrund för till exempel Sverigedemokraterna, säger Hans Wessén, (M), som kandiderar till kommunfullmäktige.

I debatten framkom att inget av de partier som idag finns representerade i kommunpolitiken i Strömsund i dag kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna i Strömsund.