Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se den stjärnspäckade filmen som bäddade för nya skidtouren: "Det var väldigt avgörande"

Upplägget för den nya skidtouren i Trondheim, Åre och Östersund presenterades under FIS höstmöte i Zürich förra veckan av några välkända ansikten.
Se filmen där Charlotte Kalla, Marit Björgen, Stina Nilsson, Johan Olsson och Petter Northug berättar om områdets fördelar.
– Det är fem väldigt bra åkare som säger väldigt bra saker om vår region. Då är det svårt att ifrågasätta det, säger Mathias Fredriksson.

Annons

Läs också: Skidtouren till Östersund 2020: "Vi arrangerar bra tävlingar"

Filmen, som går att se nedan, är producerat genom SÖT-samarbetet (Sundsvall-Östersund-Trondehiem) och presenterades för deltagarna under FIS-mötet förra veckan.

– Jag tror det var väldigt avgörande. Det var svårt att ifrågasätta efter den filmen, när de tunga namnen berättade fördelarna med regionen. Alla var imponerade, berättar Mathias Fredriksson, prjoektledare i Östersund, och fortsätter:

– Det är fem väldigt bra åkare som säger väldigt bra saker om vår region. Då är det svårt att ifrågasätta det. Deras namn väger tungt.

Filmen kommer från SÖT-samarbetet (Sundsvall-Östersund-Trondheim) och har använts för få touren 2020.

Att få stjärnorna att ställa upp och samarbeta var inga problem enligt Mathias Fredriksson.

– Man behövde inte pusha dem. De berättade bara vad de kände för regionen och jag tycker själv att det blev väldigt bra. Samarbetet mellan förbundet har också gått lätt. Det har gått över all förväntan, säger Fredriksson.

Läs också: Ny skidtour i Sverige och Norge: "Kommer lyfta längdskidsporten"

Om Marit Björgen och Johan Olsson, båda 36 år, ska medverka i touren som aktiva är inte troligt, men Fredriksson hoppas att övriga deltagare i filmen också kommer till start i touren.

– Johan Olsson och Marit Björgen är jag tveksamma till, men de andra tre tror jag kommer delta. Petter var väldigt tydlig med att han såg fram emot det. Det var lite överraskande.

De svenska och norska skidförbunden går nu vidare med planeringsarbetet kring tävlingarna, som ligger under en säsong där inga andra stora mästerskap arrangeras inom längdsporten.

– Vi hoppas att det här blir säsongens höjdpunkt 2020, säger Mathias Fredriksson.