Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se den unika skridskoturen på Blanktjärn

Hallå där, Jonas Landmark. Du har filmat en helt fantastiskt skridskotur på en helt genomskinlig is på Blanktjärn och på en av åarna intill.

– Ja, isen var extremt tjock, 10-15 centimeter, och det blev extremt fantastiskt. Jag har väntat i flera år på att åka på Blanktjärn när den är så här blank. Blanktjärn är ju magisk med sin vattenfärg.

• Vilken dag var det ni var ute?

– Den 20 november. Jag och Karin Bäckborn var ute med våra hundar Trissa och Vilma.

• Det gick alltså att se fiskar simma under isen?

– Det var så klart att man kunde se ner till botten. Det är ganska djupt, 10-15 meter, och den stora fisken som syns i filmen befinner sig nog på 10 meters djup. Det var som ett befinna sig på ett akvarium.

• Hur ser Blanktjärn ut i dag?

– Jag vet inte. Vi var där dagen efter men då låg det rimfrost och det såg ut som vilken sjö som helst. Men smälter det kanske det kan bli lika klart.

• Blir det fler skridskoturer?

– Hela den här skridskosäsongen har ju varit otrolig. Jag har varit ute nio dagar i rad. Vi åkte från Edsåsdalen till Ånnsjön över 11 sjöar och åar en dag. Vi behövde bara gå 1,2 kilometer av sträckan på fyra mil, resten gick att åka på fina isar.

---

English

---

Blanktjärnsfilmen gör succé

Se också den magiska skridskoturen på Ottsjön