Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se filmen där polisen kör för fort

Med två snöskotrar på en stor släpvagn dundrade polisbilen på i alldeles för hög fart efter riksvägen. Färden filmades av andra trafikanter.

– Hade det varit jag som kört på det här viset hade körkortet rykt direkt.

Det var flera bilar som låg bakom ekipaget som med en hög fart körde från Funäsdalen mot Hede efter riksväg 84 på lördagseftermiddagen. Enligt ett vittne låg hastigheten på 110–120 kilometer i timmen efter vägen där högsta tillåtna fart är 90. Dessutom är det 80 kilometer i timmen som gäller när man drar en släpvagn. I en av bilarna som låg bakom tog man upp en videokamera och filmade polisens framfart.

– Vi låg bakom släpvagnen i fem mil, från Tännäs till Hede. Frun och jag tyckte att det gick lite väl fort med den stora släpvagnen och när vi såg att det var en polisbil plockade vi fram videokameran.

Enligt filmen verkar polisen kört 120 där det var 90 och ekipaget bromsade heller inte in mycket när de passerade 70- och 50-skyltar när de kom till Hede.

– De höll 100 kilometer i timmen när de åkte förbi 50-skyltarna i byn.

I Hede svängde föraren av polisbilen av riksvägen.

Biträdande länspolismästare, Håkan Modin, säger att körningen kan bli föremål för en internutredning.

– Men jag har inte pratat med de inblandade. Det kan mycket väl vara så att de fick order om en brådskande tjänsteutövning och att det är orsaken till att de körde över gällande hastighetsgränser, vilket kan ske.

– Min spontana reaktion är att jag undrar med vilka legala förutsättningar åker en bilist i den här hastigheten efter framförvarande. Den bil som hade videokameran har ju även den kört för fort om det nu gick i den fart som påstås.

– Men naturligtvis ska vi titta vidare på det här och är det så att det inte finns någon orsak till hastighetsöverträdelsen och att filmen stämmer kan det bli en internutredning.

ÖP sökte i går närpolischefen i Härjedalen, Håkan Andersson, utan framgång.