Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se länet som en helhet

AnnSofie Anderssons (S) inlägg måste leda till oroande eftertanke hos varje seriöst tänkande tidningsläsare.

Annons

Hon tror uppenbarligen, eller hävdar i oförstånd, att den socialdemokratiska kommunstyrelsen skapar arbete i vårt län. I så motto har hon rätt att andelen offentliganställda har ökat dramatiskt under flera decennier.

Östersund attraherar inte nationella investerare konstaterar hon. Det kanske saknas idéer till attraktiva byggobjekt i länet som helhet.

Kan det vara så att vi har en uppsjö av kommunala politiker som inte förmår samarbeta och se längre än näsan räcker? Nämligen att försöka ha länets bästa för ögonen i stället för politisk majoritet i sin egen kommun. Vad prioriterar ni?

För den socialdemokratiska ledningen är det tydligen helt omöjligt att tillgodogöra sig det faktum att koncentrerad storskalighet är fel i ett län som är glest befolkat och invånarna utspridda i länet runt Östersund som nav.

Det bor 60 000 i Östersund och ungefär lika många i övriga länet. Så ser det ut.

Socialdemokraterna har en handelspolicy där helst alla ska åka till Lillänge för att TK Developement ska få bygga ut. De är riskkapitalister och deras mål är att sälja anläggningen vidare efter färdigbyggandet. Finns insikt om detta hos politikerna?

Försäljningskapacitet finns förmodligen redan i Lillänge för att förse hela länet med varor.

Bostadsbyggande på Storsjö strand (som jag ivrigt propagerat för i tidigare inlägg) är bra. En samtida restaurering och utbyggnad av Bangårdsgatan är perfekt ur alla aspekter.

Satsa krafter på en riktigt genomtänkt detaljplan på dessa två projekt i samverkan. Tänk att ha gångavstånd till affärer. Exklusivt så det förslår.

Satsningar på staden och länet måste gå hand i hand med uppbyggnad av skolor, vård, social service, affärer och infrastruktur. Givetvis vill vi ha ett attraktivt län. Det kan på sikt bli intressant för många investerare.

Fungerande samhällen i länet ger i sin tur incitament till inflyttning. Detta skapar riktiga produktiva arbeten som ger framtida skatteinkomster. Inte så svårt, eller hur?

Snart får vi ett regionförbund. Vi är många som undrar när planering och offentlig diskussion om detta kommer invånarna till del.

Hanteras helheten i länet som prioritet 1 har vi en möjlighet att göra länet mycket attraktivt på många områden, inte minst industriell utbyggnad i anpassade former.

Tack för ditt mod, Per Eriksson (C)!

Göran Gastby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel