Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se om Ert eget hus i landstinget

Oppositionen bör se om sitt eget hus (Svar på debattartikel i ÖP 25/2). Vi i Miljöpartiet tycker att det är vår skyldighet att svara an på den överenskommelse vi har med våra väljare. Att gå ut med information till länets invånare, och berätta vad man som politiker har åstadkommit sedan valet 2006, är för oss en självklar sak.

Annons

Det är bara att beklaga om allianspartierna i landstinget saknar den demokratisynen. Upplysningsvis kan sägas att vi genomförde samma aktivitet i november 2007.

Det vi har beskrivit i en folder är en samlad bild av det långsiktiga utvecklingsarbete som pågår inom landstinget. Det är minst sagt överraskande att oppositionen blundar för dessa beslut som gäller, även om vissa delar ännu inte har verkställts.

 

Allianspartierna i landstinget motsatte sig höstens beslut om höjd landstingsskatt - med förklaringen att man saknade motiv. För oss i Miljöpartiet var varningssignalerna högst påtagliga; finanskris, och lågkonjunktur med många varsel, samt en minskad länsbefolkning.

 

Vad oppositionen istället gjorde var att lägga fram ett så kallat åtgärdsprogram - ett åtgärdsprogram som luktade detaljstyre. Det var tydligt att den borgerliga alliansen inte gav personalen, som var tillsatt att leda omställningsarbetet, sitt fulla förtroende. Eller också var det så att oppositionen hade missat innebörden med omställningsarbetet, precis som den ekonomiska kris länet stod inför.

 

Anna Hildebrand (MP)

Bodil Sihm (MP)

Owen Laws (MP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons