Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Simon Jaktlunds sköna film från Sikås

Östersundsprofilen Simon Jaktlund gjorde succé med sin hemsnickrade hyllningsfilm om Östersund förra året. Nu har han lekt med kameran igen – och den här gången blev det en hyllningsfilm om Jämtländska byn Sikås.

Så här skriver han själv om den 3.31 minuter långa filmen som han spelade in tidigare i vintras.

– För några veckor sen fick jag vara med om en förbluffande mäktig helg i Sikås. En by jag inte visste fanns och som har 220 invånare. Tog tåget dit och sen fick jag en rejäl dos av härlig byakultur. Fantastiska historier över kaffepannan av folk som varit med en sväng, tunnbrödsbak, en privatkonsert av en 88 årig hov-violinist samt använda mitt första hattställ. Krydda det med traktorsläp, isfiske med BäverBörje och kanske den lyckligaste minuten i mitt liv på vägen hem Smiley wink Sverige är fantastiskt!

Tidigare har Simon Jaktlund bland annat gjort en film om Östersund.

Läs mer nyheter från Strömsunds kommun här

Mer nyheter om Sikås:

Ungdomar med intresse för folkrace möts i Krokom

Inlandsbanefestivalen på turné genom norrlands inland

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !