Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se till att de firande ungdomarna har någonstans att kasta skräpet

/

Att Österängsparken är ett populärt besöksmål dessa tider, inte minst för studenter som firar har ÖP berättat om. Också att parken de flesta morgnar är täckt av sopor och glaskross. Så här kommenterar signaturen Lisa det hela på OP.se

Annons

n Tog en promenad i Badhusparken i söndags morse, och det ser lika illa ut där – kanske överallt där ungdomar samlas så här års?

Det som slog mig var att de största högarna av skräp fanns runt de överfulla skräpkorgarna. Det verkar som om ungdomarna visst vet var man ska slänga skräp, men inte har en chans då tunnorna inte rymmer så mycket som ett papper till.

Kunde det inte vara en bra idé att kommunen sätter ut många fler och/eller större tunnor/containrar på alla de platser man vet att ungdomar vill samlas på (kanske även vuxna?) under den korta försommaren?

Det kan ju inte vara roligare för ”städpatrullen” att plocka upp eländet som ligger utspritt än att ha fler tunnor att tömma.

Att ungdomar vill samlas för att ta adjö av sin skoltid kan ju inte vara någon överraskning, så varför inte ta ett krafttag för att hjälpa dem göra det ”snyggt”.

Mer läsning

Annons