Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sebastian Lundbäck nobbar Sirius

Sebastian Lundbäck tackar nej till Sirius. Storebror Jonathan gör det inte.
– Vi förhandlar just nu för att få till ett kontrakt, säger Jonathan Lundbäck.

Bröderna – som i år spelade division 2 med IFK Östersund – gjorde två träningar och en match hos Sirius i förra veckans provspel. Uppsalaklubben var mycket nöjd med båda två och vill skriva kontrakt med dem.

Sebastian Lundbäck har dock tackat nej. Han väljer en annan färdriktning för sin karriär.

– Antagligen har han andra alternativ, men det får du fråga honom om, säger tränaren Kim Bergstrand till UNT.

Sebastian själv bekräftar att Sirius gärna ville värva honom.

– Det känns tråkigt att tacka nej, men jag kände inte att det var det rätta valet. Jag är inte redo att flytta så långt. Jag har flickvän här och även skolan kvar. Det hade blivit alltför stor omställning.

Om någon annan klubb på division 1- eller superettanivå skulle kontakta Sebastian är det dock inte säkert att han tackar nej.

– Nä. Det beror på vad de säger.

Just nu blir du alltså kvar i IFK Östersund?

– Jag hoppas inte det.

Östersunds FK, då?

– Det är en bra klubb som kan vara aktuell. När de frågade mig i fjol kändes det inte som det rätta. Jag ångrar inte att jag gick till IFK. Det har varit ett gynnsamt år för mig där.

Jonathan Lundbäck tänker inte så. Han vill gärna skriva på för Sirius. Parterna förhandlar för fullt.

– Självklart vill jag det när en klubb från superettan är intresserad. Det är jättekul. Den person som företräder mig förhandlar med Sirius just nu, berättar han.

Kontraktsförhandlingarna handlar bland annat om att hitta en helhetslösning som fungerar på bästa möjliga sätt.

– Jag vill få till ett kontrakt där jag inte behöver jobba utan bara satsa på fotboll.

När tror du att en övergång kan vara klar?

– Den person som hjälper mig säger att det kan ta en vecka eller en månad. Sedan finns det även andra klubbar som är intresserade, bland annat några bra division 1-klubbar.

Sebastian Lundbäcks beslut att tacka nej till Sirius innebär att bröderna troligen inte får spela ihop nästa år. Det har annars varit målet för båda två.

– Egentligen ville vi spela ihop, men nu verkar det till 99 procent inte bli så. Vi får väl ta det i framtiden i stället, säger Jonathan, som ändå har mycket goda känslor inombords inför vad som är på gång.

– Absolut! Det känns svinbra.