Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sector Alarm om kritiken – ”Vi vill inte tvinga kunder skaffa larm”

Under några dagar har försäljare knackat dörr för att sälja larm till Östersundsborna. Efter kritik från ett villakvarter på Frösön åkte chefen ut och bad om ursäkt.

– Det hade blivit ett missförstånd med en kund och vi åkte ut och hade en bra dialog. Vi strök kontraktet, säger Shahid Panjwani, försäljningschef.

Det var nu inte han personligen som tog hand om missförståndet utan den teamchef som ansvarar för den säljstyrka som i dagarna har gått runt i trakterna kring Östersund.

ÖP har tagit del av kritik från ett villakvarter på Frösön där det fanns både en äldre man som utan att ha förstått vad han beställde, blev kund till Sector Alarm. Också hans gamla granne som redan har trygghetslarm blev osäker efter att ha fått påhälsning.

Den kritiken gick vidare till ansvariga inom företaget som såg till att kontraktet revs och att den oroliga grannen fick lugnande besked.

– Det är inte vår mening att skapa osäkerhet. Vi vill skapa trygghet. Det här handlar om missförstånd och säljare mår ju inte heller bra av att få negativ feedback, säger Shahid Panjwani.

Har era säljare lön enbart när de säljer något eller har de månadslön?

– Vi diskuterar inga lönemodeller av respekt för våra säljare.

Finns det risk för hårdare och mer aggressiv försäljning om lönen enbart bygger på resultat?

– Absolut inte. Vi är noga med våra värderingar. Vi vill inte tvinga kunder att skaffa larm.

Reaktionerna från villakvarteret var positiva efter besöket från teamchefen, säger Shahid Panjwani.

Kampanjen pågår i några dagar till och försäljarna delar upp områdena mellan sig. Samtidigt har polisen tidigare varnat för falska larmförsäljare, men Sector Alarms försäljare har både id-nummer, broschyrer och röda jackor. De legitimerar sig väl.

– Vi har inget aktivt säljkontor i Jämtland. Vi kommer att komma tillbaka, men när och hur vet vi inte.