Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seegers laddade i länet inför Sverigeturnén

Doug Seegers var på plats i Östersund i helgen för att repetera inför sin Sverigeturné. Nu är han ute på vägarna med jämtländskt förband och kompband.

Amerikanske, hemlöse Doug Seegers gjorde braksuccé när han medverkade i Jill Johnsons tv-program ”Jills Veranda” i våras. Nu är han på plats i Sverige för en sommarturné och med sig på vägarna har han Jämtarna Ellen Sundberg, Robin Lindqvist, Emil Karlsson och Johan Arveli. Ellen Sundberg är förband och killarna kompar både henne och Doug Seegers.

I helgen var Doug Seegers och den amerikanske gitarristen Jerry Miller i Östersund för att repa, sedan var det bara dags att ge sig ut på vägarna. I går hade turnén premiär i Skebobruk utanför Norrtälje.

– Det gick väldigt bra, med tanke på att de inte varit så mycket tid för rep och att det gått så fort så gick det bra. Doug var lite nervös innan han klev på scenen i går men när han väl började gick det hur bra som helst. Det var en sådan himla skön stämning i går, säger Ellen Sundberg.

Fram till i början av september ska Doug Seegers, Ellen Sundberg och de andra göra ett 50-tal spelningar runt omkring i Sverige, och även några i Norge. De ska spela på allt från pubar till caféer och countryfestivaler. I Skebobruk spelar de fram till fredag, de gör fem spelningar på den lokala puben.

– Det är utsålt men så får det inte plats så många heller, max 110 personer tror jag. Det känns bra att börja så, för Doug också som inte är van att spela på så stora ställen, säger Ellen Sundberg.

Hon inleder spelningarna med några av sina låtar, sedan gästar hon även på några låtar av Doug Seegers. 27 juni kommer de till Östersund och Rolling Rootsy Revue-Festivalen, RRR. Doug Seegers är även aktuell för ett uppträdande på Allsång på Skansen i sommar, 15 juli gästar han programmet tillsammans med Jill Johnson. Då får dock inte kompbandet från Jämtland vara med, istället kompar Allsång på Skansens husband.