Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för Krusen – men ingen Parisresa

Michael von Krusenstiernas Krusen vann på ett stark sätt Rommes lopp 4 i kväll. Det ger honom chansen att starta på Vincennes i Paris.
– Det skulle vara kul, men jag tror vi avstår, säger Krusenstierna.

Krusens insats var stark på alla sätt och vis. Efter ett inledande varv i mestadels tredjepar utvändigt kastade ekipaget loss.

– Jag tyckte att de velade lite där framför, och jag ville ju inte bjuda in till nån fartkörning. Då hade vi nog haft svårt att vinna, säger Krusenstierna.

Efter drygt 500 meter i tredjespår kom Krusen ned utvändigt om ledande Mofaksan. Samtidigt lyckades favoriten Juni Kongen leta sig fram till Krusens rygg och såg ut som ett hot in på upploppet.

Juni Kongen tappade dock farten och Mofaksan fick ge sig med ett par längder när Krusen vägrade slå av på tempot sista biten.

– Ja han mal ju på rätt bra den här ... och i dag gick det vägen, säger Krusenstierna.

Förutom 35000 kronor får Alsenduon via den här segern chansen att starta på Vincennes i Paris i februari.

– Men jag tror vi avstår. Jag vet ju att de som gjort den här resan förrut har varit borta i upp till elva dagar. Det är svårt att vara det när man har sina hästar där hemma, säger Krusenstierna.

– Men visst hade det varit kul om förutsättningarna hade varit lite annorlunda, säger Michael von Krusenstierna.

Krusens segertid var 26,2/2140 meter autostart och vinnaroddset var 5,54. Fyra i loppet var Bror Grönlunds Trippa Undan.