Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för ÖDFF i extremhetta

ÖDFF tog en ny och viktig skalp i jakten på serieseger i damettan. Men det var under extrema förhållanden.
– Det var 34 grader varmt, det var riktigt tungt, säger tränaren Peter Andersson.

ÖDFF fortsätter att rada up segrar Division ett norra svealand. Serieledarna gjorde inget nytt misstag när man gästade mittenlaget Bele Barkaby. Bortalagets ledningsmål, inprickat av Isabelle Prestberg, kom i den 30:e minuten och att det var just Prestberg som skickade in bollen var specielt. Mittfältaren hade nämligen gjort illa foten och ett byte var på väg att förberedas. För att hon inte skulle göra någon "skada" spelmässigt, så skickades hon upp i anfallet och en anfallare tog hennes plats på mittfältet. Prestberg tackade och tog emot och sköt in ledningsmålet, innan hon fick sitt välförtjänta byte.

Ledning i halvtid, men det var märkbart att laget påverkades av hettan.

– Det tog 20-25 minuter innan spelarna kom in i det, det var nästan chock. jag sa till tjejerna att de skulle vila när de fick chansen och vila med boll, säger Andersson.

Trots spelövertag från bortalagets sida fick hemmalaget chansen att kvittera och den chansen tog de.

– Vi gör ett par missar i boxen, det var inte likt oss att släppa in ett sånt mål. Det speglar inte riktigt hur det såg ut, menar Andersson om målet i baken.

Med 25 minuter kvar byttes Taiwo Adeshigbin in, tillbaka från skadefrånvaro. Om de första 65 minuterna handlat om hettan så var det Taiwo som satte prägel på matchens slutskede. Adeshigbin var den som sköt in segermålet med drygt sju minuter kvar och hon hade bud på fler lägen.

– Det var ett rättvist resultat, säger Peter Andersson vars lag nu tar emot Gusta i i jakten på fler segrar.

Matchfakta

Bele Barkaby–ÖDFF 1–2 (0–1)

0–1 (30) Isabelle Prestberg, 1–1 (65) Johanna Annerstig , 1–2 (83 ) Taiwo Adeshigbin.