Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för Sveg i damettan

Efter en onödigt spännande drabbning tog Sveg sin första trepoängare i damettan när laget mötte Västerås hemma. Sveg vann med 2–1 i en match där laget var något bättre än sin motståndare.

Annons

– Äntligen. Fantastiskt skönt men det blev onödigt spännande, kommenterade svegscoachen Tommy Svensson omedelbart efter matchen.

Sveg gjorde en riktigt bra match. Laget förde matchen under långa stunder men ändå så blir det jämnt hela vägen i målprotokollet.

– I många lägen är det stolpe ut, vi skapade så pass fina chanser och jag tycker att vi var värda fler mål, säger Svensson som ändå fick vara nöjd att det inte kom en kvittering för gästerna under de sista tio minuterna.

När Svegstjejerna märkte att segern närmade sig så började nerverna att krypa. Det egna spelet försvann och allting inriktades på försvar trots att Tommy Svensson försökte styra upp händelserna från båset.

– Det blev lite svårare att hålla positionerna och plötsligt var vi inte så bekväma med pucken. Jag tycker ändå att tjejerna håller ihop bra och Västerås får inga klara lägen utan det blir mest skott utifrån.

Sveg ska nu försöka ladda om batterierna för i morgon, söndag, väntar ytterligare ett möte med Västerås.