Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger och förlust för Jämtland i Luleå

Jämtland Basket visade mental styrka efter förlusten mot LF och två tuffa skadebesked. Seger mot Saldus och knapp förlust mot Helsinki Seagulls.
– Jättebra helg, säger Torbjörn Gehrke.

Jämtlandstruppen hade tre omtumlande dagar i Luleå, med en blandning av storspel och sämre insatser, en svår skada på Mario Pesut samt en moralhöjande seger mot Saldus från Lettland.

– Jättebra helg där vi lärt oss vad vi är bra på, vad vi är dåliga på och hur vi ska spela. Jag har fått de svar jag ville ha.

Här är det mest glädjande:

1. Insatsen mot LF. Jämtland ledde nästan hela vägen och borde ha vunnit, men brände lägen i slutet. Helhetsintrycket dock mycket bra.

2. Mentala styrkan att vända och vinna mot Saldus efter ett hemskt dygn dessförinnan och skador på Pesut och Johan Rönström.

– Viktigt med tanke på vad vi gick igenom dygnet dessförinnan.

3. Flertalet spelare klev fram och gjorde starka insatser. Jesper Eliasson, Niklas Larsson, Trevor Gruis, Andreas Karlsson, Tyler Peters, Stefan Zivkovic sköt, passade och tog för sig på ett lovande sätt.

– Trevor går från klarhet till klarhet. Mot Saldus sköt han över 50 procent och hade 18+8.

4. Framstegen, både individuellt och som lag.

– Jag tror att vi har en 50-procentig utvecklingspotential under denna säsong. Det finns så otroligt mycket som vi kan förbättra och det som är så bra är hur snabbt våra killar lär sig, säger Gehrke.

– När jag hade Solna ville inte de äldre spelarna lyssna. De trodde att de kunde allt, men i Jämtland lyssnar killarna och lär sig så snabbt.

I den andra vågskålen finns detta:

1. Handledsskadorna på Mario Pesut och Johan Rönström. Pesut har en fraktur i handleden och blir borta minst sex veckor. Gips i fyra veckor, sedan utan kontakt i två veckor och därefter lätt träning. Comeback kanske mot Örebro, 11 november.

Rönström klarade sig från brott och ska kunna börja träna i veckan.

2. En skadeersättare måste till för Pesut, vilket inte är det allra lättaste. Gehrke får helt enkelt försöka hitta någon som är tillgänglig, svensk eller EU-spelare.

– Jag får svar från två spelare i kväll (söndag). Blir det nej där har vi en EU-guard på gång. Annars blir det till att börja leta i veckan. Men jag vill ha spelaren här på onsdag-torsdag, hälsar Torbjörn Gehrke.

Alla förstår att det brinner i knutarna.

– Vi måste ha in en ersättare snabbt. Vi kan nog inte få någon exakt lika spelare som Mario utan det handlar om att fylla något slags hålrum. Framför allt behöver jag en skapande guard.