Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seglare och golfare vädrar ny säsong

Storsjöns Segelsällskap har ännu några veckor kvar till sjösjösättning, men föreberedelser pågår. Även golfvännerna ligger i startgropen för en ny säsong.

För seglarna i 60-åriga Storsjöns Segelsällkap väntar nya tider. I år lämnar klubben sitt båtvarv på Storsjöstråket för att flytta till Göviken.

– De som har båthus här ska börja riva så fort båtarna har kommit i sjön, men vi kommer att få större och bättre ytor vid Göviken, säger varvschefen Kjell Sundström.

– Båtarna är som bilar. De ska vaxas och städas, och det behövs en veckas pyssel innan den är klara, säger Gunther Matthias som varit medlem i 40 år.

Strax intill finns Per-Ove Dahl, Torvalla som seglat i fem til sex år. Han håller på att se om sin Linnea. En Maxi 77, vilket betyder att den är 7,7 meter lång och som rymmer fem kojplatser. I sommar blir det enbart semester på Storsjön.

– Det blir en riktigt billig semester. Det behövs bara lite vind och 20 liter bensin så att jag kan använda utombordaren när det behövs. Det här är ett sätt att leva och det är Kungsgårdsviken, Verkön och Utöarna som drar, säger Per-Ove Dahl.

– Jag och min man håller på att ta grönt kort i golf, och samtidigt passar vi på att hälsa på sonen Fredrik som går på Skiduniversitet här i Östersund. Vi fick ett golfpaket i 50-årspresent av släkten.

– Vi var här för en månad sedan, när det var SM på skidor i Åsarna, och det är fascinerande hur fort det går, säger Eva Karlsson.