Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selmapriset till Christina Renlund för "Du får väl säga som det är"

Christina Renlund är årets vinnare av Selmapriset. Hon får priset för boken "Du får väl säga som det är", som handlar om hur det är att vara anhörig till personer med funktionsnedsättningar.

"Sällan möter man en författargärning med en sådan betydelse för den lilla människan, men också samhället i stort, som i Du får väl säga som det är. I 24 återgivna berättelser från anhöriga med svåra funktionsnedsättningar har Christina Renlund på ett till synes enkelt sätt fångat livssituationer som både skiljer sig från ‒ och i det mest avgörande liknar ‒ allas våra familjer. Där känslor av sorg, maktlöshet men också ödmjukhet och kärlek ryms", skriver juryn i sin motivering.

Priset, som belönar de bästa egenutgivna böckerna i Sverige, instiftades 2014 och är i år ett samarbete mellan förlaget Vulkan, ljudboksförlaget Word Audio Publishing och ljud- och e-bokförlaget Nextory. Prissumman är 20 000 kronor.

TT