Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sema osäker över förlängning med ÖFK – så resonerar han om framtiden: "Skulle inte göra som Bachirou"

Ken Sema har utgående kontrakt med ÖFK och är en av landets hetaste spelare.
Nu berättar han hur han resonerar om framtiden.
– Det är absolut Spanien och Premier League som lockar, säger han i Olof Lundhs podcast.

Läs också: (+) Fredrik Sjölund: Upplagt för hett möte när Bachirou återvänder till kalla Jämtland

Ken Sema kan i sommar gå från spel med ÖFK rakt in i fotbolls-VM.

Efter Europasuccén med klubblaget, som avslutades med klassmålet mot Arsenal, är han het på marknaden.

Lägg därtill att han med ett utgående kontrakt kan lämna ÖFK gratis efter säsongen. Klubben vill givetvis ha 24-åringen kvar.

Sema hoppas att han och klubben kommer överens, säger han i Olof Lundhs podcast, men säger samtidigt att han inte är säker på att han vill förlänga, och därmed höja sin prislapp.

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad jag vill just nu. Jag måste höra mig för med agenten och hemma. Men absolut kan det bli så att jag förlänger, säger han i podden.

Han berättar att det stora förtroendet från Daniel Kindberg och Graham Potter, starkt ackompanjerat av Europaframgångarna, gjort att han stannat trots intresse.

När Sema nu eventuellt ska lämna – så är det inte för vad som helst.

– Jag är 24 år nu, jag är inte så ung längre. När man var 20-21 kanske det kunde blivit Holland eller Belgien, ett mellansteg och sedan gå till de stora ligorna därifrån. Nu har jag spelat i Europa League och visat att jag är bra. Men det är absolut Spanien och Premier League som lockar, så är det ju.

Lagkamraten Fouad Bachirou lämnade för svenska mästarna Malmö FF.

Klubben har också velat ha Sema, men hindrats av skyhöga prislappar.

– Någonstans visste jag att han ville gå. När Malmö kom upp så kände jag att jag kan förstå hur han tänkte. Det är kallt här och finns inte så mycket att göra. Samtidigt har han varit här i tre år, spelat mycket, spelat i Europa. Han vill vidare och är inte så ung längre så någonstans måste han börja tjäna pengar också, det gör han i Malmö. Men jag skulle inte göra samma sak.

Läs också: (+) Matchvinnaren Gero efter inhoppet: "Jag litar på the special one"