Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen nick avgjorde

Vilken rysare! Men till slut slog Frida Sjöberg till på nick (!) och såg till att ÖDFF kunde vinna mot bottenlaget Bollstanäs med 3-2.
– Jag har aldrig tidigare i mitt liv gjort mål på nick, sa en lycklig Sjöberg efteråt.

På förhand var det mycket snack om hur viktigt det var att ÖDFF agerade utifrån sin gameplan.

Med ledning 2-0 i halvtid, mål av Josefin Arvidsson (5:e minuten) och Caroline Miller (i 47:e minuten) gick allt snack ut på att följa gameplan även i andra halvlek.

Ordern från tränarduon Leif Widegren & Lars Oscarsson var tydlig.

– Slå långa bollar och trötta ut dem. De kommer att lessna.

Samtidigt pratade Leif och Lars om vikten av att Bollstanäs inte skulle få ett snabbt reduceringsmål.

Vad händer då? Jo redan efter tre minuters spel i andra halvlek får Bollstanäs in 1-2, kvitteringen kommer efter 67 minuters spel och då har knappt ÖDFF varit över på Bollstanäs planhalva.

– Vi följde inte den uppgjorda taktik vi pratat om i halvtid. Det är svårt att veta varför det blir så men vi försökte ta oss ur det hela, förklarar Frida Sjöberg.

Frida Sjöberg fanns inne i straffområdet med fyra minuter kvar av ordinarie tid och var omringad av halva Bollstanäs lag. Men Frida kom ändå upp och nickade in 3-2 och segern gick därmed till ÖDFF.

– Det är första gången som jag nickar in ett mål. Jätteroligt och jätteviktigt för oss.

ÖDFF:s stora problem i den här matchen mot Bollstanäs var att lagdelarna var alldeles för långt ifrån varandra. Backarna och mittfältet hade svårt att kommunicera, stundtals gick bollarna över mittfältet direkt upp på anfall.

Ja, ni förstår att det finns en del att fundera på inför framtiden. Men tre poäng kan ingen ta ifrån ÖDFF i den här matchen. Rättvist kanske det inte var sett över hela matchen, då hade nog oavgjort varit mer rättvist.

ÖDFF är nu uppe på 20 poäng, tio fler än Kungsbacka som ligger på nedflyttningsplats.

– Jag vet inte om vi ska titta i tabellen framöver. Bollstanäs ligger sist och är inget dåligt lag. De visar de idag. Nu ska vi till Stockholm och möta Älta om två veckor. Det är också en jätteviktig match för oss, slår Lars Oscarsson fast.

Niclas Lidström

Elitettan Omgång 17

Bollstanäs-ÖDFF

2-3 (0-2)

Mål, 0-1 (5) Josefin Arvidsson, 0-2 (47) Caroline Miller, 1-2 (48) Anna Thim, 2-2 (67) Josefin Jarstad, 2-3 (85) Frida Sjöberg

Domare: Hanna Grahn

Så spelade ÖDFF: Ina Budestean, Matilda Grönlund Falk, Caroline Röstlund, Emma Danielsson, Melinda Ingalls, Laylla Da Cruz, Brigit Reder, (81), Terese Kristoffersson, Frida Sjöberg, Josefin Arvidsson, (71), Caroline Miller.

Ersättare: Eyrun Gudmundsdottir, (71), Julie Elvbo, (81), Elin Kristiansson, My Jonsson, Christine Thelin,

Utropstecken!

Nickmål!

Frida Sjöberg är inte van att nicka, nu nickade hon in segermålet med 5 minuter kvar att spela för ÖDFF.

Frågetecken?

ÖDFF:s försvar, mittfält och anfall samarbetade dåligt matchen igenom. Det var för långt avstånd mellan lagdelarna.

Citat:

"Jag tror inte att vi ska titta i tabeller över huvud taget".

Lars Oscarsson tar en match i taget!