Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent kvitteringsmål förstörde segerfesten

89:e minuten: Inbytte Max Hjalmarsson frispelas, rundar målvakten och tror att han har avgjort för sitt IFK.
93:e minuten: Sandviken får frispark en meter utanför straffområdet och kvitterar.
– Surt att tappa poäng på det här sättet, säger Max Hjalmarsson, efter 3–3 på bortaplan.

IFK hade stora problem med serietrean i första halvlek, men undvek att hamna i ett stort underläge. 1–1 i paus.

– Det var vi väldigt nöjda med. Sandviken var riktigt bra i första halvlek och kom till många bra lägen. De hade mycket väl kunnat gör två mål till, säger Max Hjalmarsson.

I andra halvlek utjämnas bollinnehavet och IFK skapar faktiskt de farligaste chanserna. Men det är Sandviken som gör 2–1 efter en tveksam straff i 65:e minuten. IFK ser dock till att glädjen blir kortvarig och Jonathan Lundbäck kvitterar fyra minuter senare.

I den 89:e minuten tror nog de flesta att matchen avgörs. Max Hjalmarsson gör då 3–2 för IFK.

– Jag frispelas av Jonathan Lundbäck, rinner förbi min försvarare och rundar målvakten. Då trodde jag att jag hade avgjort, säger Hjalmarsson.

Men Sandviken agerar desperat och flyttar fram hela laget, inklusive målvakten. Och i den 93:e minuten får hemmalaget en chans på frispark, en meter från straffområdet. Sandvikens Björn Berglund får en perfekt träff och gör sitt tredje mål för dagen. IFK får nöja sig med en poäng.

– Det är väl rättvist om man ser till hela matchen, men det känns tungt att de får in ett så sent kvitteringsmål, säger Max Hjalmarsson.