Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seriesegrarna föll stort i fyran

Strömsund–Ope 6–2 (4–1)

Mål, Strömsund: Ali Shougar 3, Mattias Edin, Kalle Strängby. Fernando Messi. Ope: Christoffer Irén-Nilsson, Petter Magnusson.

När redan klara seriesegrarna Ope ställde ut skorna mot ett taggat Strömsund som hittat höstformen, då spelade det ingen roll att det var toppen mot botten i serien. Strömsund vann övertygande mot ett oinspirerat Ope, trots att gästerna tog ledningen redan efter två minuters spel.

– Vår bästa match i år, tyckte hemmatränaren Bernt Olofsson vars lag nu gjort 15 mål på de tre senaste matcherna.

Strömsund som nu har fått svetsa ihop sitt mångkulturella gäng hade sin främsta spelare i tremålsskytten Ali Shougar. Även målvakten Peter Hansson mycket duktig.

Hede–Alsen 1–5 (1–3)

Mål, Hede: Henric Schwartz. Alsen: Mattias Engström 4, Andreas Zackrisson.

Alsen är klart för kval till division 3 efter att ha säkrat andraplatsen i serien. Matchen mot Hede blev en enkel överkörning.

– Vi var riktigt bra, medan Hede kan betydligt bättre, sa Alsens tränare Niklas Dahlström, nyligen 40 fyllda.

Hemmalaget fick inget att stämma en här gången, utan tog fel beslut gång på gång ute på planen. Bättre dag hade gästernas Mattias Engström som med sina fyra mål ryckte i skytteligatoppen. Beröm också till Adrian Andersson som gjorde sin första match som högerback.

Tandsbyn–Offerdal 2–1 (2–1)

Mål, Tandsbyn: Amar Ramadan Omer, Henrik Nordenmar. Offerdal: Simon Kvarnlöf.

En jämn och tuff tillställning där hemmalaget skapade något mer när det gäller vassa målchanser. Tandsbyn tog ledningen innan Offerdal kvitterade på hörna.

Före paus gjorde Henrik Nordenmar snyggt 2–1 efter ett fint Tandsbyanfall som drogs upp på vänsterkanten. Speciellt kul för Henrik som varit sjuk mycket under säsongen och inte spelat mycket i år.

Fältjägarna–Myssjö/Oviken 4–4 (1–3)

Mål, Fältjägarna: Rasmus Österström, Jörgen Nilsson, Classe Alenius. Martin Dahl. M/O: Vitalii Rudii 3, Marcus Odén.

Svängigt värre! Efter Fältisledning tände Myssjö till och gick till pausvila med 3–1-ledning. Men efter paus vände det igen. Gästerna blev lite för trygga i sin ledning och Fältjägarna tog över och gick från 1–3 till 4–3 inom loppet av åtta minuter. Ett par av målen hjälpte faktiskt Myssjöspelarna till med att styra i eget mål ...

Till slut kunde Marcus Odén kvittera till 4-4 med fyra minuter kvar att spela. Men den här matchen hade kunnat sluta hur som helst.