Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Service belönades med guldstjärna

Länets serviceperson och serviceföretag utnämndes på Länsresidenset i dag. Vinnarna blev Jana Novak på apoteket i Änge och Linda Klasson Färdvall och Magnus Klasson från Tempo i Hackås.

För elfte året i rad delar Fördel Jämtland och länets kommuner ut Guldstjärnan, ett pris för att lyfta fram service.

Båda vinnarna säger att de är helt överväldigade när vinnarna annonserades.

Länets serviceperson blev Jana Novak på apoteket i Änge som jobbat mycket för att välkomna nyanlända flyktingar, både i sin yrkesroll och på fritiden. Hon flyttade till Jämtland från Göteborg för fem år sedan och kommer ursprungligen från Tjeckien. Nu brinner hon för att bevisa att man kan leva på glesbygden.

– Jag hoppas att jag kan bli en slags förebild för nyinflyttade, framför allt flyktingar. Så att de kan se att även om man kommer från ett nytt land så går det ändå att skapa ett bra liv där man gör skillnad för andra, säger hon.

Vinnaren av länets serviceföretag blev Tempo i Hackås som drivs av Linda Klasson Färdvall och Magnus Färdvall. Att torget i Hackås numera sprudlar tycker juryn mycket är Tempos förtjänst. Dessutom har de utökat verksamheten till lunchrestaurang, catering och sommarrestaurangen Strömbacka kvarn.

– Det är viktigt att det syns utåt att det händer saker på landsbygden. Jag tror att det kan ge en liten boost för folk som håller på annat håll med små projekt, att se att det faktiskt går att få uppskattning, säger Linda Klasson Färdvall.

Fördel Jämtland vill med priset lyfta fram vilken betydelse service och vänligt bemötande har för länet.