Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sesampanerad lax med wokgrönsaker och teriyakisås

Dagens middagstips.

Annons

För 4 personer

30 minuter

4 portionsbitar lax

salt och vitpeppar

4 msk sesamfrö

smör och rapsolja

Till serveringen:

1 zucchini

1 morot

1 rödlök

8 gröna sparrisar

1 citron

Till teriyakisåsen:

1 dl soja, helst japansk

2 msk mirin eller mild vit vinäger

1 msk strösocker

Att äta till:

ris

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och var noga med att sockret löser sig. Låt såsen sjuda ett par minuter så den blir lätt simmig. Ta kastrullen från värmen.

2. Forma laxen till fina portionsbitar. Salta och peppra fisken lätt och vänd den i olja och sesamfrö.

3. Strimla grönsakerna ganska fint. Woka dem hastigt med olja i vanlig stekpanna. Ta upp och låt rinna av i sil, salta lätt.

Stek laxen i samma panna. Ett par minuter på vardera sidan brukar vara lagom. Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med laxen. Ringa teriyakisås runt och garnera med citron. Ris bjuds till.