Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex av med körkortet för fortkörning

Inte mindre en sex personer blev av med körkortet under trafikpolisens tvådagarsturné till Härjedalen.
Samtliga för fortkörning.
– Folk verkar tycka det är ok att köra för fort här, säger trafikpolisen Martin Bergström.

Under torsdagen gjorde de två trafikpoliserna på motorcykel hastighetskontroller längs riksväg 84 i Hedetrakten. Där blev fem personer av med körkortet efter att kört 31 km/h fortare än tillåtet. Totalt ingrep poliserna mot ett 20-tal fortkörare och några personer bötfälldes också för att ha kört utan bälte, och för att inte hållit avstånd.

– Det känns som att efterlevnaden av trafikregler är ganska eftersatt i de här regionerna. Folk verkar tycka det är ok att köra för fort. Vi skulle behöva ha betydligt fler poliser som jobbar med trafik här, säger Martin Bergström från trafikpolisen i Östersund.

Hur ska ni lösa det?

– Vår trafikgrupp måste få större möjligheter att komma ut och jobba i hela länet. I sommar har vi inte haft samma möjlighet som tidigare eftersom vi ofta har tagits i anspråk för andra arbetsuppgifter, säger han.

På torsdagskvällen stoppades också en A-traktor i Sveg. Den unga föraren blev av med sitt traktorkort och är nu misstänkt för olovlig körning. A-traktorn var i själva verket en bil.

– Den enkla förklaringen är att den gick fortare än 30 kilometer i timmen. Där är en förälder också misstänkt för tillåtande av olovlig körning. Denne bör ha känt till att föraren körde olovligt, säger Martin Bergström.

Tillsammans med kollegan Björn Johansson fortsatte arbetet med trafikkontroller på fredagsförmiddagen, då i centrala Sveg. 15 bilister bötfälldes för fortkörning, en av dem blev av med körkortet efter att ha kört drygt 80 kilometer i timmen på femtioväg.

– Att vi åkte till Hede först beror på att folk har tipsat om att det är mycket buskörning där. Det är jättebra och vi vill gärna att man fortsätter att ringa oss, säger trafikpolisen Martin Bergström.