Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex månaders fängelse för misshandel med basebollträ

En kvinna i 40-årsåldern döms till fängelse för att ha slagit en man i huvudet med basebollträ.

Kvinnan och mannen är bekanta sedan tidigare. Mannen satt hemma i soffan när kvinnan kom in i hans hus. Sedan minns han inte mycket mer än att kvinnan sade något och så fick han två elstötar. När han vaknade upp på sjukhus hade han ett sår i huvudet.

Upprinnelsen var att mannens fru kvällen innan berättat för den nu dömda kvinnan att paret hade bråkat och hon var ledsen.

Kvinnan som dömts har berättat att hon åkte hem till paret för att prata om bråket, gick in till mannen och talade med honom i hårda ordalag. Då blev mannen arg och tyckte hon lade sig i. Enligt kvinnan blev hon motad ut ur rummet av mannen. När hon skulle försvara sig skulle hon sedan ha stött till på mannen som då ramlade mot vardagsrumsbordet och slog i huvudet.

Mannens fru var inte inne i rummet men hörde att den andra kvinnan var där. När hon kom in såg hon hur den dömda gav mannen stötar med ett elchockvapen. Sedan såg hon hur den andra kvinnan lyfte upp ett silverfärgat basebollträ och slog mannen i huvudet så att han började blöda kraftigt.

Kvinnan har hela tiden hävdat sin oskuld. När det gäller elstötarna finner tingsrätten att det inte är bevisat. Däremot finns bevis för misshandeln med basebollträ. Vittnen hade sett hur den dömda haft med sig ett basebollträ när hon gick in i huset.

Kvinnan döms för misshandel till sex månaders fängelse och hon ska också betala ett skadestånd på närmare 11 000 kronor till mannen.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

TH:s iPhone-app

TH:s Android-app