Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex ordinarie spelare missar cupmatchen

På onsdag kväll ska Östersunds FK försöka säkra en plats i Svenska Cupens våromgång.
Flera nyckelspelare stannar dock på hemmaplan.

Motståndare är Västerås SK, som haft det svårt i division 1-spelet och just nu parkerar på nedflyttningsplats. Segrande lag får en plats i vårens gruppomgång av Svenska Cupen.

Just från Västerås har ÖFK värvat trion Linus Sjöberg, Emir Smajic och Aly Keita. Av dessa är dock bara en aktuell. Sjöberg är fortsatt på rehablistan efter sin fotoperation och Smajic ställs över.

– Det är lite för tajt inpå förra matchen för Emir, med tanke på hur han haft det med skador och rehab, förklarar Graham Potter, som lämnar sex ordinarie spelare utanför truppen.

Smajic är nämnd och Sporten har skrivit om Modou Barrow, som träffar Premier League-klubben Swansea City.

När bussen började rulla söderut på tisdag förmiddag stod det klart att Ammar Ahmed, Jamie Hopcutt, Tomas Peciar och Seon-Min Moon också stannar hemma.

– Vi har en del skavanker efter helgens match, men det här är också en bra chans att ge övriga spelare chansen. Många slåss om platserna i elvan nu, säger Graham Potter.

Någon fler än Modou Barrow som förhandlar med andra klubbar?

– Nej, bara Modou (skratt).

Västerås SK är dock utan förlust efter sommaruppehållet; seger med 2–1 mot division 2-laget Akropolis i cupen har följts av 2–0 mot Nyköping och 2–2 mot Luleå i seriespelet.

Matchen spelas 19.00 på Swedbank Park i Västerås och direktrapportering hittar du på op.se och ltz.se.