Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex viktigt för svensken

Män vill ha kvantitet, kvinnor kvalitet.

Ungefär så kan man sammanfatta svenskarna och deras syn på sex. De flesta är dock – trots allt – nöjda, förutsatt att de har någon att ha sex med över huvud taget.

Det framgår av RFSU:s undersökning "Kådiskollen 2013" där 1 079 svenskar svarat på frågor om sina sexvanor.

– Sex är viktigt för svensken och de flesta är nöjda med sina sexliv. Den främsta anledningen till missnöje är att man saknar en partner, säger Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU, till TT.

Sex av tio män knyter dock näven i fickan, trots allt, eftersom de vill ligga oftare. Kvinnorna, däremot, vill få orgasm oftare. 17 procent av kvinnorna är missnöjda eftersom de sällan eller aldrig får orgasm. Bland männen är den andelen nästan obefintlig – en procent.

– Många gör en tankevurpa. De vill ligga oftare, samtidigt som deras partners oftare vill ha orgasm. Fundera på hur ni kan variera er mer. Satsa på andra tekniker än samlag som framför allt stimulerar männen till orgasm, men inte kvinnorna i lika hög grad. Fokusera mer på klitorissex och var uppmärksam på den andras upphetsning och lust i allmänhet. Nyfikenhet och ärlighet är andra nycklar till ett bättre sexliv.