Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex viltolyckor i länet under natten mot lördag och lördag morgon

Mellan klockan 00.21 och 07.27 natten till lördag och lördag morgon inträffade sex stycken viltolyckor i länet. Det handlar om olyckor med rådjur och renar.

Klockan 00.21 i natt kolliderade en bilist med ett rådjur på länsväg 321 i Västanår i Bergs kommun. Föraren klarade sig utan skador men rådjuret skadades och blev liggandes vid sidan av vägen. Polisen kallade ut en eftersöksjägare till platsen.

Klockan 03.00 kolliderade en bilist med ett rådjur på E 45 i Hammerdal i Strömsunds kommun. Inga personskador, men rådjuret dog i olyckan.

Klockan 03.50 inträffade en kollision mellan ett rådjur och ett bilist på länsväg 638 i Duved i Åre kommun. Det finns inga uppgifter om någon personskada och polisen skriver att rådjuret troligtvis dog i olyckan. Men en eftersöksjägare kallades ut till platsen för säkerhets skull.

Klockan 05.11 befann sig en flock renar på E 45 mellan Rätan och Överhogdal. En lastbil kolliderade då med en av renarna. Föraren klarade sig utan skador och det är oklart hur det gick för djuret. Den aktuella samebyn är informerad.

Klockan 05.16 kolliderade en bilist med tre stycken renar i Lofsdalen i Härjedalens kommun. Föraren klarade sig oskadd i kollisionen, men renarna skadades i olyckan. En ren gick till skogs och två blev liggande kvar på vägen. Samebyn är informerad.

Klockan 07.27 inträffade en olycka mellan en bilist och ett rådjur i Hallen i Åre kommun. Det är oklart hur det gick för föraren. Djuret dog i olyckan och blev liggandes vid vägkanten. En eftersöksjägare kallades ut för att flytta på djuret.