Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexdömde tränaren överklagar till hovrätten

Den tränare från länet som dömdes till fängelse för att ha utnyttjat en pojke sexuellt, har överklagat domen till hovrätten. Han vill bli helt frikänd.

För drygt tio år sedan var mannen idrottstränare för en pojke i 15-årsåldern från Jämtland. Pojken har berättat om de sexuella övergrepp han då utsattes för av tränaren, för både polisen och Östersunds tingsrätt som anser att hans berättelse är trovärdig.

Tränaren dömdes till ett år och sex månader i fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Domen har ännu inte vunnit laga kraft. Tränaren överklagade till Hovrätten för nedre Norrland och vill att åtalet ska ogillas. Om inte hovrätten går med på det, vill tränaren åtminstone ha ett lindrigare straff.

Tränaren har medgett att han haft sexuellt umgänge med pojken, men att pojken inte stod i beroendeställning till honom. Om rätten ändå skulle bedöma att han gjorde det, menar tränaren att han inte har missbrukat den beroendeställningen på något allvarligt sätt.

I sin överklagan åberopar tränaren, utöver den bevisning som togs upp under tingsrättsförhandlingen, ännu ett vittne som enligt honom ska kunna styrka hans version.

Åklagaren har inte överklagat tingsrättsdomen.