Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFU om bibliotekets omplacering till Camp Sveg: "En placering mer centralt i Sveg skulle bidra till ett mer levande centrum"

Svegs företags- och utvecklingsförening (SFU) menar att den planerade omplaceringen av biblioteket i Sveg till Camp Sveg är helt uteslutet. Man menar att biblioteket istället borde placeras i anknytning till den planerade nya gymnasieskolan i Sveg.

"Man kan inte lägga ett bibliotek i Härjedalens bästa kommersiella läge. Här söker man krögare som tillsammans med övriga parter skall utveckla Camp Sveg och dess område till en entré för Härjedalen", skriver Per Roslund, Styrelsemedlem i Svegs företags och utvecklingsförening (SFU) i ett pressmeddelande.

Per Roslund menar att en placering av biblioteket i anknytning till en ny gymnasieskola skulle utgöra en viktig mötesplats för ungdomar och äldre.

"Detta för att få den puls och genomströmning som en samlingsplats behöver. En placering centralt i Sveg skulle bidra till ett levande centrum", skriver han.

Anders Häggkvist, kommunalråd i Härjedalen, säger att nämnden för bildning, fritid och kultur vill att biblioteket flyttar till Camp Sveg, men det är ännu inte klart om det blir så. Även han själv tycker att en flytt dit är rimlig.

– Jag skulle gärna se att man flyttar biblioteket till Camp Sveg. Det är ju också i närheten av skolområdet. Men sen ska det ju också utredas vad det blir för konsekvenser kring Medborgarhuset om biblioteket flyttar dit. Det finns saker att titta på innan vi bestämt oss fullt ut, säger Anders Häggkvist.