Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SHL-klubbar vill ha Edwin Hedberg

Per Svartvadet gav i dag besked om hur han ser på Edwin Hedbergs framtid. Modo:s GM trodde inte att forwarden blir kvar i klubben. Ett besked som Edwin Hedberg tar med ro.
– Det är både klubbar från SHL och utomlands som hört av sig och som vi snackat med, berättar 20–åringen.

När János Hári under fredagen blev klar för Modo Hockey uttalade sig Per Svartvadet även om Edwin Hedbergs framtid. Hans besked var att det troligtvis inte blir någon förlängning med Hedberg.

I dagsläget står Edwin Hedberg utan kontrakt och tränar på egen hand i Östersund. Han väntar fortfarande på besked från det uppmärksammade dopingfallet i våras. Förhoppningsvis kommer ett besked nästa vecka, berättar han.

Trots att Modo tidigare varit öppna med att de gärna ser Hedberg i Modo–dressen nästa säsong är det flera veckor sedan de var i kontakt med varandra.

– Vi har inte snackat på ungefär tre veckor så jag vet inte var vi står, säger Hedberg.

Under förra säsongen blev det 10 poäng på 51 SHL–matcher för Hedberg. Ett facit som han vill förbättra och gärna i Modo.

– Jag trivs bra, så absolut. Samtidigt har jag inga problem att röra på mig. Det kan mycket väl bli utomlands. Det är ett alternativ nu.

Han avslöjar att flera klubbar från SHL har hört av sig till hans agent, men att även utländska klubbar är intresserade av hans namnteckning.

– Det är tre–fyra klubbar som vi snackat med. Det känns roligt.

Om Modo och Edwin Hedberg går skilda vägar denna sommar kommer den tidigare Östersunds–spelaren inte ha några hard feelings gentemot klubben som han tillhört i fyra säsonger.

– Nej, absolut inte. Det är där jag fick chansen och utan dem hade jag inte haft så mycket att välja på i dag. Jag är tacksam till Modo, säger Hedberg och fortsätter:

– Kommer jag inte vara i Modo nästa säsong hoppas jag kunna komma tillbaka i framtiden.