Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shurman och Ernehed spelar på Jazzköket

I oktober förra året gjorde det amerikanska bandet Shurman succé i Östersund.

De spelade då tillsammans med Bob Woodruff på Captain Cook, en spelning som pågick i nästan fyra timmar. Just nu är Shurman ute på Europa-turné och i kväll är de tillbaka i Östersund, denna gång på Jazzköket och åter i IF Popgenis regi.

För den lokala supporten står Markus Ernehed, mångsysslande musiker med rötterna i Kälom.

– Jag kommer att spela lite lågmälda countrybitar av bland andra Townes Van Zandt och Gram Parsons, säger Markus Ernehed.

Under vintern kommer Markus Ernehed att synas vid pianot som kapellmästare i Östersundsrevyn.

– Det är spännande och ett stort ansvar som jag inte har axlat förut. Jag var med i fjol också, så det känns kul att få vara med igen och dessutom med utökat ansvar. Det är ett betyg på att man har gjort bra ifrån sig, menar Markus Ernehed.

I samband med förra årets revy insåg Markus, som då bodde i Stockholm, att det var Östersund som gällde. I våras beslutade han sig för att det var här han skulle bo.

– Jag hade ingen lust att flytta tillbaka och jag är nöjd med mitt beslut såhär i efterhand. Nu är jag mer inriktad på att bygga en vardag och försörja mig här.

Just nu är inte försörjningen något problem för Markus Ernehed. Förutom Östersundsrevyn kommer han att ingå i en storbandsturné arrangerad av Estrad Norr. Föllingebördiga Jonas Jonsson spelar in sin andra skiva med Bedroom Eyes, där Markus Ernehed kommer att vara med på ett hörn. Och förra veckan var han med i Guldgalans husband som spelade med bland andra Ola Salo och Edda Magnason.

– Det var en rolig upplevelse. Ola Salo är väldigt energisk på scenen och jag blev medryckt.

I kväll uppträder han ensam med sin gitarr på Jazzkökets scen.

– Jag har en del eget countrymaterial som jag aldrig har spelat offentligt. Det känns som ett stort steg att ta och är lite halvkänsligt, men jag får se om jag vågar spela något eget i kväll, säger Markus Ernehed.